Vacatures Heede
Vacatures Heede

Zoekt u vacatures Heede? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Op Werken in Duitsland  vindt u het antwoord op al uw vragen over werken in Duitsland. Bijvoorbeeld:

Mag iedereen in Duitsland werken?
Het antwoord daarop is: Wie de nationaliteit heeft van een EU-land, Noorwegen, Liechtenstein, IJsland of Zwitserland kan zonder tewerkstellingsvergunning in Duitsland werken. Hebt u die niet, dan moet uw Duitse werkgever een tewerkstellingsvergunning hebben. Ook als u in Nederland blijft wonen. Als u gehuwd bent met een EU-burger en in Duitsland gaat wonen, dan mag u ook in Duitsland werken. Voor bepaalde overheidsfuncties geldt dat u de Duitse nationaliteit moet hebben.

Of

Kan ik met behoud van mijn Nederlandse werkeloosheidsuitkering werk zoeken in Duitsland?
Het antwoord daarop is:

Het is mogelijk om drie maanden met behoud van uw Nederlandse werkloosheidsuitkering in Duitsland te verblijven of te wonen om daar werk te zoeken. Mits u voldoet aan de volgende voorwaarden, u moet:

  • Uw werkloosheidsuitkering nog minstens vier weken ontvangen in Nederland.
  • Nog drie maanden recht hebben op een Nederlandse werkloosheidsuitkering.
  • Zich binnen zeven werkdagen na uw aankomst in Duitsland inschrijven bij het Duitse arbeidsbureau (Arbeitsagentur).
  • Voldoen aan de controleprocedures die gelden voor werkzoekenden in Duitsland.
  • Het formulier PDU2 aanvragen bij UWV.

U blijft tijdens het ontvangen van de Nederlandse werkloosheidsuitkering sociaal verzekerd in Nederland. Keert u binnen de periode van 3 maanden terug naar Nederland dan wordt de Nederlandse werkloosheidsuitkering voortgezet. Komt u binnen 6 maanden nadat uw uitkering is gestopt weer in Nederland wonen, dan krijgt u weer uw Nederlandse WW-uitkering als u daar nog recht op heeft. U moet zich hiervoor wel onmiddellijk melden bij UWV. Meer informatie over werk zoeken met behoud van een Nederlandse werkloosheidsuitkering vindt u op de website van UWV.

Antwoord op de overige meest gestelde vragen vindt u hier!

vacatures Heede

Op zoek naar vacatures Heede?

Neem dan eens een kijkje tussen onze vacatures of neem contact op met een van deze banensites.

Delen:
Home