Vind uw baan
Solliciteren
Net even anders

Solliciteren in Duitsland werkt toch iets anders. Zo heeft u een ‘Bewerbungsmappe’ nodig. En ook het gesprek is niet helemaal zoals we het in Nederland gewend zijn. In onderstaande film legt een Duitse werkgever uit hoe hij het graag ziet.

U kunt ook bij ons uw profiel aanleveren. Werkgevers hebben soms bepaalde projecten waarvoor zij Nederlandse arbeidskrachten zoeken. Wij kunnen u dan meteen bemiddelen of uw profiel opnemen in een krant die wij naar Duitse werkgevers sturen. Ook sturen wij u dan een krant met Duitse vacatures.

Dit is iets voor mij
Wat is mijn diploma waard?
Een beperkt aantal Nederlandse beroepsopleidingen wordt automatisch erkend.

Als de duur van uw Nederlandse opleiding korter is of het niveau lager dan de vergelijkbare Duitse opleiding en u heeft beroepservaring opgedaan in Nederland, wordt uw Nederlandse opleiding vaak gelijkgesteld aan de vergelijkbare Duitse opleiding. Is dit niet het geval dan kan men u vragen een toets te doen, een cursus te volgen of een aanpassingsstage te doen.

U kunt door SBB (t/m middelbaar beroepsonderwijs) of Nuffic (hoger onderwijs) een diplomawaardering laten uitvoeren. Deze Nederlandse instellingen geven dan aan met welk Duits diploma uw Nederlands diploma te vergelijken is.

Informatie over de erkenning van diploma’s vindt u ook op de website van Anerkennung und Bewertung ausländischer Bildungsnachweise. Informatie over de waardering van uw Nederlandse diploma’s vindt u op de website van Internationale Diplomawaardering.

Twijfelt u? Neem dan contact op met de adviseurs van UWV en de gemeenten.

Solliciteren in Duitsland
Met hulp van het "Transferpunt" kunt u stapsgewijs uw eigen Duitse brief en CV maken.
Klik hier
Meer informatie over banensites en uitzendbureaus
Vacatures
Om u op weg te helpen naar een baan selecteren we elke week een aantal vacatures uit ons huidige aanbod.
Duitsland
    BKV bemiddelt al jaren artsen naar Duitsland die hier in opleiding gaan tot medisch specialist óf hier juist als medisch specialist hu
Lees meer
grensstreek van de provincie Drenthe of Landkreis Emsland
New Jobportunities 2.0 helpt niet-uitkeringsgerechtigde herintreders bij het vinden van een baan en/of (vervolg)-opleiding in het grensgebied Noord-Ne
Lees meer
Meppen
Wir suchen für die Kiek in de Pann in Twist zu sofort – Servicemitarbeiter (m/w/d) – Kellner (m/w/d) Anforderungen: – Berufserfahru
Lees meer
Home