Vacatures Groningen
Vacatures Groningen

Op zoek naar vacatures Groningen? Waarom kijkt u niet verder? Over de grens in Duitsland zijn namelijk voldoende vacatures. Uw nieuwe baan vindt u hier!

Misschien vindt u het lastig om de stap te zetten naar Duitsland. Dat hoeft niet. Op de website werkeninduitsland.nl vindt u alle informatie over solliciteren, de Duitse taal en cultuur. Ook vindt u praktijkverhalen, zoals Joop Mulder, die binnen 3 weken een baan vond.

Vacatures Groningen

Wat is mijn diploma waard in Duitsland?

Als het niveau of duur van uw Nederlandse opleiding lager of korter is dan de vergelijkbare Duitse opleiding en u heeft beroepservaring opgedaan in Nederland, wordt uw Nederlandse opleiding vaak gelijkgesteld aan de vergelijkbare Duitse opleiding. Is dit niet het geval dan kan men u vragen een toets te doen, een cursus te volgen of een aanpassingsstage te doen.

U kunt door SBB (t/m middelbaar beroepsonderwijs) of Nuffic (hoger onderwijs) een diplomawaardering laten uitvoeren. Deze Nederlandse instellingen geven dan aan met welk Duits diploma uw Nederlands diploma te vergelijken is.

Informatie over de waardering van uw Nederlandse diploma’s vindt u op de website van Internationale Diplomawaardering.

Twijfelt u?
Hier vindt u meer informatie over solliciteren en diploma’s of neem contact op met de adviseurs van UWV en de gemeenten.

Wie zijn wij?

De Provincie Drenthe, UWV, de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Hardenberg en Eems Dollard Regio werken samen in het kader van het Actiedocument Grensoverschrijdende Arbeidsmarkt. Hierbij betrekken wij onze Duitse partners zoals de Agentur für Arbeit en diverse gemeenten in Groningen en Drenthe.

Delen:
Home