Werk Duitsland
Werk Duitsland

Als u zoekt naar werk Duitsland is het niet meer dan logisch dat u terecht komt op onze website. Op Werken in Duitsland vindt u namelijk alle praktische informatie die u nodig heeft bij het vinden van uw perfecte baan. De stap naar een baan in het buitenland kan lastig zijn en groot lijken. Dit kunnen wij ons voorstellen en daarom hebben wij deze website opgericht.

werk duitsland

Werk Duitsland en de Duitse cultuur.

Werken in Duitsland verschilt van werken in Nederland. Zo ook de cultuur op de Duitse werkvloer. De Duitse cultuur is formeler dan we in Nederland gewend zijn. Zo is het niet gebruikelijk om een collega met de voornaam aan te spreken. En privé / werk houdt de Duitser meestal strikt gescheiden. Hier vindt u meer informatie over cultuur op de Duitse werkvloer.

De Duitse taal
Er is een duidelijk verband tussen de gewenste taalvaardigheid en het beroep. Wanneer u bijvoorbeeld in de productie aan de slag gaat, is een beperkte mondelinge taalvaardigheid vaak al voldoende. Daarmee kunt u de aanwijzingen van de leidinggevende begrijpen en met uw collega’s praten. In sommige delen wordt plat Duits gesproken wat sterk lijkt op enkele Noord Nederlandse dialecten.

Wilt u een functie met klantcontacten of één waarbij schriftelijk werk speelt, gaan de taaleisen omhoog. Dan wordt ook vaak een aantoonbaar taalniveau gevraagd. Meer informatie over geschikte taalcursussen.

De voordelen van werken in Duitsland:

U heeft werk waarbij uw werkgever u graag wil behouden. De Duitse werkgevers bieden meer langdurige of vaste contracten dan de Nederlandse bedrijven.

U heeft werk waarin u precies weet wat er van u verwacht wordt. Duitse bedrijven zijn meer gestructureerd dan Nederlandse en handelen daar ook naar.

U heeft werk in een andere cultuur met een andere taal. Daarmee verrijkt u uw kennis en ervaring. Ook goed voor een volgende loopbaanstap in Duitsland of Nederland.

 

Delen:
Home