Vacatures Rhede
Vacatures Rhede

Zoekt u vacatures Rhede of een baan in Duitsland? Op Werken in Duitsland kunt u lezen waar u rekening mee moet houden als u over de grens gaat werken. Wist u bijvoorbeeld dat de cultuur op de Duitse werkvloer verschilt van die van Nederland? De Duitse cultuur is formeler dan we in Nederland gewend zijn. Zo is het niet gebruikelijk om een collega met de voornaam aan te spreken. En privé / werk houdt de Duitser meestal strikt gescheiden.

vacatures Rhede

Vacatures Rhede en Werken in Duitsland.

Bent u op zoek naar vacatures in Duitsland? Dan is een persoonlijk gesprek om uw eigen situatie door te spreken en precies te weten wat u kunt verwachten als u in Duitsland aan het werk gaat, is zeker aan te bevelen. Op de pagina Hoe werkt dat vindt u informatie over het Grensinfopunt. Waar u terecht kunt voor informatie over sociale verzekeringen, belasting, arbeidsrecht en de EU-verblijfsbepalingen.

 Ook vindt u daar informatie over Bureau Duitse Zaken. Hier kunt u terecht voor al u vragen over sociale zekerheid, zoals:

  • Wetgeving
  • Ziektekostenverzekering
  • Kinderbijslag
  • Ouderdomspensioen
  • Uitkeringsrechten bij werkloosheid, ziekte en arbeidsongeschiktheid
Persoonlijke Inkomsten Berekening
Wilt u weten wat u in Duitsland kunt verdienen? Bereken hier een indicatie van uw netto inkomsten.
Solliciteren
Wilt u weten hoe solliciteren in Duitsland in zijn werk gaat of direct aan de slag met uw persoonlijke sollicitatiemap? Op de pagina Vind uw baan kunt u met behulp van Stenden stapsgewijs uw eigen sollicitatiemap maken. Ook vindt u op dezelfde pagina een video van een Duitse werkgever die aangeeft hoe hij een sollicitatiegesprek graag ziet.
Liever een persoonlijk gesprek?
Neem dan gerust contact met ons op. De adviseurs van UWV en de gemeenten staan voor u klaar.

Wie zijn wij:
De Provincie Drenthe, UWV, de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Hardenberg en Eems Dollard Regio werken samen in het kader van het Actiedocument Grensoverschrijdende Arbeidsmarkt. Hierbij betrekken wij onze Duitse partners zoals de Agentur für Arbeit en diverse gemeenten in Groningen en Drenthe
Delen:
Home