Vacatures Papenburg
Vacatures Papenburg

Op Werken in Duitsland vindt u naast vacatures Papenburg ook praktische informatie die u kan helpen bij het vinden van uw perfecte baan in Duitsland. Ook kunt u hier de ervaringen van anderen lezen. Zoals Carlijn Oostenbrink, zij ging na een stoomcursus Duits aan de slag als fysiotherapeut in Duitsland. Of Jelke Mulder, die nu meer verdient dan hij in Nederland deed.

vacatures papenburg

Vacatures Papenburg en praktische informatie!

Bent u direct op zoek naar vacatures in Duitsland? Neem dan eens een kijkje op onze vacature pagina. Hier vindt u een selectie van onze vacatures in onder anderen de bouw, horeca of zorg in Duitsland.

Wat is mijn diploma waard in Duitsland?
Als het niveau of duur van uw Nederlandse opleiding lager of korter is dan de vergelijkbare Duitse opleiding en u heeft beroepservaring opgedaan in Nederland, wordt uw Nederlandse opleiding vaak gelijkgesteld aan de vergelijkbare Duitse opleiding. Is dit niet het geval dan kan men u vragen een toets te doen, een cursus te volgen of een aanpassingsstage te doen.

U kunt door SBB (t/m middelbaar beroepsonderwijs) of Nuffic (hoger onderwijs) een diplomawaardering laten uitvoeren. Deze Nederlandse instellingen geven dan aan met welk Duits diploma uw Nederlands diploma te vergelijken is.

Hier vindt u meer informatie over solliciteren en diploma’s.

Solliciteren in Duitsland
Solliciteren in Duitsland werkt toch iets anders. Zo heeft u een ‘Bewerbungsmappe’ nodig. En ook het gesprek is niet helemaal zoals we het in Nederland gewend zijn. Op deze pagina vindt u een video waarin een Duitse werkgever uitlegt hoe hij het graag ziet.

De voordelen van werken in Duitsland:

U heeft werk waarbij uw werkgever u graag wil behouden. De Duitse werkgevers bieden meer langdurige of vaste contracten dan de Nederlandse bedrijven.

U heeft werk waarin u precies weet wat er van u verwacht wordt. Duitse bedrijven zijn meer gestructureerd dan Nederlandse en handelen daar ook naar.

U heeft werk in een andere cultuur met een andere taal. Daarmee verrijkt u uw kennis en ervaring. Ook goed voor een volgende loopbaanstap in Duitsland of Nederland.

Delen:
Home