Vacatures Leer
Vacatures Leer

Vacatures Leer en praktische informatie over werken als grensarbeider vindt u op de website van Werken in Duitsland. Hier vindt u onder andere meer informatie over de Duitse arbeidsmarkt, maar ook vindt u hier een handige rekentool. Deze kan u helpen met het berekenen van uw salaris op het moment dat u aan het werk gaat in Duitsland.

vacatures-leer

Vacatures Leer en overige vacatures.

Bent u direct op zoek naar vacatures in leer? Kijk dan eens tussen onze vacaturesOm u op weg te helpen naar een baan selecteren we elke week een aantal vacatures uit ons huidige aanbod. Wilt u eerst liever wat meer informatie over bijvoorbeeld de Duitse arbeidsmarkt? Kijk dan eens op de pagina “Iets voor mij“. Hier vindt u ook informatie over de cultuur op de Duitse werkvloer en de Duitse taal.

Ook voor werk in ongeschoold werk?
Nog niet zo lang geleden had het weinig zin uit te zien naar een (ongeschoolde) baan in Duitsland. De lonen in Duitsland lagen vaak veel lager. Sinds enige tijd kent Duitsland ook het minimumloon, waardoor werken ook echt loont. Nu nog is er een verschil van ongeveer 30 eurocent per uur. Dat wordt volgend jaar echter gelijk getrokken.

Wie zijn wij:
De Provincie Drenthe, UWV, de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Hardenberg en Eems Dollard Regio werken samen in het kader van het Actiedocument Grensoverschrijdende Arbeidsmarkt. Hierbij betrekken wij onze Duitse partners zoals de Agentur für Arbeit en diverse gemeenten in Groningen en Drenthe

Heeft u een vraag? Wilt u meer weten? Of een persoonlijk gesprek?
De adviseurs van UWV en de Gemeente staan voor u klaar.
Delen:
Home