Monique Wiering
“Dankzij de prettige werksfeer keren de medewerkers elk seizoen weer terug.”

Werken in de Duitse horeca is aantrekkelijk. “Neem bijvoorbeeld het minimumloon voor jongeren. Dat is hier hoger dan in Nederland”, zegt Monique Wiering (25). Ze werkt al sinds 2015 als Assistenz der Geschäftsleitung bij vakantie- en horecapark Schloss Dankern in Haren/Ems.

Hoe ben je aan deze baan gekomen?

“Een kennis van mij werkte bij Schloss Dankern en wees mij op deze job. Ik werkte als hotel-programmamanager in Spanje, dus ik had ervaring met werken over de grens. In november 2014 werd ik na een open sollicitatie uitgenodigd voor een gesprek…en aangenomen!”

Wat komt er allemaal kijken bij jouw werk?

“Mijn functie is heel breed. Ik ben de rechterhand van de bedrijfsleider. Reserveringen aannemen, gesprekken voeren met sollicitanten, contacten onderhouden met vertegenwoordigers en leveranciers. Geen dag is hetzelfde. Ook kijk ik bijvoorbeeld wat trends zijn in de horeca. Tijdens banenmarkten ben ik aanwezig om Schloss Dankern onder de aandacht te brengen bij werkzoekenden.”

Waarom kies je voor werken in Duitsland?

“Tijdens mijn werk in Spanje moest ik vaak verhuizen vanwege de wisselende hotellocaties. Op een gegeven moment wilde ik graag een vaste werkplek. Die plek vond ik in Duitsland. Ook speelt mijn jeugd een rol. Mijn moeder is Duitse en als kind bezochten we regelmatig het park.” Lachend: “Eigenlijk heb ik het hier al heel lang naar mijn zin. De meeste collega’s keren elk seizoen weer terug, want de sfeer is hier aangenaam. Omdat Schloss Dankern een privéonderneming is, zijn de lijntjes kort. Dat vind ik prettig.”

Hoe gaat het Duits je af?

“Ik heb in mijn functie veel contact met gasten en collega’s. Dan is een goede beheersing van de Duitse taal een vereiste. Ik ben sowieso wel goed in diverse talen. En het helpt natuurlijk ook dat mijn moeder Duitse is.”

Kun je verschillen noemen met werken in Nederland?

“Ja, de kledingvoorschriften in de horeca bijvoorbeeld. Die zijn in Duitsland een beetje strenger. Ook is het belangrijk in Duitsland dat je elkaar in eerste instantie met ‘u’ aanspreekt. Naarmate je langer met elkaar omgaat, wordt de omgangsvorm wel losser. Ook kunnen de mensen in het begin wat stug overkomen, je moet in het begin een beetje hun vertrouwen en respect winnen.”

Wat zijn je toekomstplannen?

“Ik heb het hier enorm naar mijn zin, ik hoop hier nog lang te blijven. Het is een afwisselende baan en ik heb contact met verschillende mensen, dat vind ik echt leuk! Sinds twee jaar werken we ook met vluchtelingen in het park. Ik moet ze assisteren met hun aanmelding bij het ziekenfonds en de belasting. Dit is een actueel thema. Ik ben blij dat wij als onderneming openstaan voor vluchtelingen en een bijdrage leveren aan hun inburgering. Veel bedrijven zijn in beginsel terughoudend om vluchtelingen aan te nemen, omdat het nogal wat rompslomp met zich meebrengt. Maar als je je daar overheen zet, merk je dat ze echt van meerwaarde zijn voor de organisatie.”

Delen: