Grensarbeider
Grensarbeider

Woont u in Nederland en werkt u in Duitsland? Als u minimaal 1 keer per week reist tussen uw woon- en werkland, bent u grensarbeider. Veel grensarbeiders reizen dagelijks op en neer.

grensarbeider

Grensarbeider

U hoeft niet in Nederland te wonen om grensarbeider te zijn. U kunt bijvoorbeeld ook in België of Duitsland wonen en in Nederland werken.

Zoekt u werk als grensarbeider in Duitsland. Hier vindt u praktische informatie met betrekking tot werken als grensarbeider in Duitsland.

De Duitse arbeidsmarkt – Minder flex meer vast.

Duitsland heeft de economische crisis goed doorstaan, in de grensgebieden zijn duizenden vacatures. Er is een grote vraag naar personeel. Ook staan de Duitsers positief tegenover de Nederlandse werknemers. Bijna alle branches hebben te maken met die krapte.

Belangrijk voor uw kansen zijn:

  • Uw Duitse taalvaardigheid
  • Bereidheid om te reizen of te overnachten
  • Uw beroep, vakkennis en diploma’s

Twijfelt u? Neem dan contact met ons op over uw mogelijkheden.

Wie zijn wij:

De Provincie Drenthe, UWV, de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Hardenberg en Eems Dollard Regio werken samen in het kader van het Actiedocument Grensoverschrijdende Arbeidsmarkt. Hierbij betrekken wij onze Duitse partners zoals de Agentur für Arbeit en diverse gemeenten in Groningen en Drenthe.

 

Delen:
Home