Solliciteren
Net even anders

Solliciteren in Duitsland werkt toch iets anders. Zo heeft u een ‘Bewerbungsmappe’ nodig. En ook het gesprek is niet helemaal zoals we het in Nederland gewend zijn. In onderstaande film legt een Duitse werkgever uit hoe hij het graag ziet.

U kunt ook bij ons uw profiel aanleveren. Werkgevers hebben soms bepaalde projecten waarvoor zij Nederlandse arbeidskrachten zoeken. Wij kunnen u dan meteen bemiddelen of uw profiel opnemen in een krant die wij naar Duitse werkgevers sturen. Ook sturen wij u dan een krant met Duitse vacatures.

Dit is iets voor mij
Wat is mijn diploma waard?
Een beperkt aantal Nederlandse beroepsopleidingen wordt automatisch erkend.

Als het niveau of duur van uw Nederlandse opleiding lager of korter is dan de vergelijkbare Duitse opleiding en u heeft beroepservaring opgedaan in Nederland, wordt uw Nederlandse opleiding vaak gelijkgesteld aan de vergelijkbare Duitse opleiding. Is dit niet het geval dan kan men u vragen een toets te doen, een cursus te volgen of een aanpassingsstage te doen.

U kunt door SBB (t/m middelbaar beroepsonderwijs) of Nuffic (hoger onderwijs) een diplomawaardering laten uitvoeren. Deze Nederlandse instellingen geven dan aan met welk Duits diploma uw Nederlands diploma te vergelijken is.

Informatie over de erkenning van diploma’s vindt u ook op de website van Anerkennung und Bewertung ausländischer Bildungsnachweise. Informatie over de waardering van uw Nederlandse diploma’s vindt u op de website van Internationale Diplomawaardering.

Twijfelt u? Neem dan contact op met de adviseurs van UWV en de gemeenten.

Solliciteren in Duitsland Service
Met hulp van Stenden kunt u stapsgewijs uw eigen Duitse sollicitatiemap maken.
Klik hier Vertaalservice
Kijk voor uw baan op deze banensites
Meer informatie over banensites en uitzendbureaus
Vacatures
Om u op weg te helpen naar een baan selecteren we elke week een aantal vacatures uit ons huidige aanbod.
Duitsland
Als Sales Buitendienst Duitsland/Verkäufer Aussendienst Deutschland zorg jij voor: • Bezoeken van potentiële klanten in de automobielbranche zoals
Lees meer
Duitsland
Ihr Aufgabenfeld: • Sie unterstützen in einer bestehenden Datawarehouse-Umgebung (Infor ION BI) und sind für die Weiterentwicklung und Wartung zus
Lees meer
Lingen
Wir suchen Produktionsmitarbeiter (m/w) für einen renommiertes Großunternehmen im Raum Lingen. Wir bieten Ihnen eine attraktive Bezahlung und abwech
Lees meer